A MAGÁNPILÓTA SZAKSZOLGÁLATI ENGEDÉLYRŐL

PPL birtokában, a sikeres vizsgák alapján alkalmas leszel tervezett repüléseidet nappal, látvarepülési szabályok szerint önállóan, biztonságosan végrehajtani, oktató felügyelete nélkül. Repüléseket bármilyen magán (nem-kereskedelmi) célból végrehajthatsz. Utasokat szállíthatsz hazánkon belül bárhová, vagy jogosításaid szerint akár külföldre is, amihez kiképzésed végeztével repülőiskolánk természetesen gépet biztosít számodra, bérlet keretében.

A PPL feltételei az 5/2001. (II. 6.) KöViM rendelet értelmében:

- betöltött 17. életév,
- középfokú iskolai végzettség,
- egészségügyi alkalmasság (az előző fejezetben leírtak szerint),
- sikeres hatósági (elméleti és gyakorlati) vizsgával záruló repülőképzés.

Mi, az Aero Médiánál valószínűleg nem a legolcsóbb, de elismerten a legmagasabb színvonalú, az országban is mindenki által elfogadott képzést nyújtjuk. Célunk, hogy azoknak, akik nálunk tanulnak meg repülni, bárki szívesen, bátran adjon bérbe repülőgépet - ahogy mi is tesszük, akik repülni tanítottuk őket, s így tudjuk, hogy nem csupán papírral, hanem valós repülőtudással rendelkeznek. Olcsóbb megoldásokat nagyon sokan kínálnak, közülük viszont - sajnos - néhánynak hiányoznak a szükséges engedélyeik a repülőgép-vezető képzésre, mert ezt ma csak néhány repülőiskolának adják ki; olyanoknak, akik rendelkeznek mind a szakmai, mind a műszaki háttérrel, ami a képzés színvonalának biztosításához szükséges. Mindazonáltal, ha végül is úgy döntesz, hogy mégsem minket választanál, fogadj meg egy jótanácsot. Bárki is javasolja (mert sajnos egyre többen vannak ilyenek), ne fogadd el azt a lehetőséget, hogy ultrakönnyű géppel megtanít repülni, majd aztán gyorsan átképez "igazi repülőre", hogy le tudj vizsgázni. Ezzel - amellett hogy átvernek - szabálytalanságok sorát is elkövetik, melynek következménye - ha a hatóságok tudomására jut - engedélyed elvesztése lesz.


A HATÓSÁGI ELŐÍRÁSOKNAK MEGFELELŐ REPÜLŐKÉPZÉSRŐL, MELYET CÉGÜNK KÍNÁL NEKED

Cégünk az repülő kiképzést a mindenkori hatósági előírások, és a JAR-FCL1 követelményeinek figyelembevételével végzi. Kiképzésed elméleti oktatásból, és gyakorlati repülésből áll, motoros kiképző-repülőgépen. Előfeltétele a korábbiakban már taglalt repülőorvosi alkalmasság, melynek összes, adminisztratív teendőivel kapcsolatban Repülőiskolánk természetesen segítségedre lesz. Annak költségét, valamint hatósági bejegyzésének díját is az Iskola állja.

Az elméleti kiképzés 120 órányi elméleti oktatásból áll. A hozzá kapcsolódó, szükséges tankönyveket, segédleteket, számítógépes tananyagokat biztosítjuk. Mind az elméleti, mind a gyakorlati képzés szabadidődhöz igazodva történik, oktatóid alkalmazkodni fognak a Te időbeosztásodhoz. A gyakorlati képzés 45 légióra, amelyből minimum 10 óra egyedüli repülés (oktató felügyelete mellett), és tartalmaznia kell egy min. 270 km-es útvonalrepülést. A fel- és leszállások minimális száma 120.
Vizsgáid sikeres teljesítése esetén kiképzésed a Magánpilóta Szakszolgálati Engedély megszerzésével zárul.


VÁLASZOK A LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEKRE

K: Mikor indul képzés?
V: Gyakorlatilag folyamatosan indítjuk a képzést, a jelentkezések, és az időjárás függvényében.
 
K: Milyen időpontokban vannak az órák (elmélet, gyakorlat)?
V: Megbeszélés szerint, rugalmasan, időbeosztásodhoz igazodva.
 
K: Hol, melyik repülőtéren fogunk repülni?
V: Az alapképzést Papkutapusztán saját repülőterünkön kezdjük. Amikor már az útvonalakat repüljük, Te is választhatsz helyeket az országban, melyet meg szeretnél nézni a levegőből, vagy repülőteret, ahol leszállunk.

K: A repülőorvosi vizsgálat miből áll és hol végzik?
V: A kritériumokról a "Feltételek, alkalmasság" fejezetben olvashatsz. A vizsgálat helye a budapesti IX. kerületben, a Gyáli úton lévő Merényi Gusztáv Kórház területén lévő Repülésegészségügyi Központ. A jelentkezőket időpont-egyeztetés után Repülőiskolánk vizsgálatra bejelenti és befizeti.

K: Mire lesz még szükségem a jelentkezéshez?
V: 2 db fényképre, és friss erkölcsi bizonyítványra.

K: A hatósági elméleti vizsga milyen tantárgyakból áll?
V: A vizsgatárgyak, melyekre oktatód kiképzésed során felkészít, a következők: repüléselmélet, aerodinamika, szerkezettan, motortan, műszertan, mechanika, navigáció, repülésmeteorológia, típusismeret, légiüzemeltetés, üzemeltetési ismeretek, légijog, repülési szabályok, repülési eljárások, rádió-távbeszélő kezelői ismeretek, repülés-egészségügyi alapismeretek, elsősegélynyújtás

K: Mennyibe kerül a teljes alapképzés?
V: PPL tanfolyamunk nettó ára 1,8-2,0 millió forint. Ez - a fenti leírás alapján - a következőket tartalmazza:
    - repülőorvosi vizsgálat, és a Hatósági Repülőorvosi Minősítés kiállításának díja
    - elméleti oktatás: 120 óra, a szükséges ismeretanyagok, jegyzetek, segédletek
    - gyakorlati képzés: 45 légióra, a gép, az oktató, az üzemanyag, a leszállási illetékek díja
    - kellékek, segédanyagok, térképek a repüléshez
    - hatósági felterjesztések és vizsgák díjai
A tanfolyam ára tehát tartalmazza az összes, elméleti és gyakorlati képzéssel kapcsolatban felmerülő járulékos költségeket.


JELENTKEZÉS A PPL TANFOLYAMRA

Ha eldöntötted, hogy valóra váltod álmodat, és pilóta leszel, első lépésként vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy részletesen tájékoztathassunk a tanfolyamra való jelentkezés mikéntjéről, és minden egyéb tudnivalóról. Keresd munkatársainkat a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségeken, vagy információért küldj Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , s mi hamarosan válaszolunk!