TÖBBHAJTÓMŰVES JOGOSÍTÁS

ME (Multi Engine) jogosítás birtokában a pilóta repülhet nehéz (5700 kg maximális felszállótömeget meghaladó), valamint többhajtóműves repülőgépekkel - ezek tartoznak besorolás szerint a "C" kategóriába. E jogosítás szintén szükséges, ha valaki a nagygépes utasszállítást tűzi ki célul, minthogy (általában) a CPL-lel és IR jogosítással együtt ugyancsak alapvető feltételként szerepel a közforgalmi repülést bonyolító cégek felvételi követelményei között.


JELENTKEZÉS MULTI ENGINE TANFOLYAMRA

A többhajtóműves kiképzés cégünknél Piper Pa-23-250 Aztec típusú repülőgépen történik. A jelentkezés után elméleti tanfolyamra kerül sor, ahol megfelelő ismereteket kell szerezni többek között a többmotoros repülés elméletéről, aerodinamikájáról, a különböző eljárásokról, vészhelyzeti teendőkről stb.

A gyakorlati átképzés 10 óra oktatós repülésből áll. A hatósági vizsgán a növendéknek bizonyítania kell, hogy gépparancsnoki minőségben minden helyzetben biztonságosan képes vezetni a repülőgépet. Sikeres vizsga esetén a növendék, többhajtóműves jogosítás birtokosaként, vezethet "C" kategóriába tartozó nehéz ill. többhajtóműves repülőgépeket.

Tanfolyamunkat egyéni igényeknek megfelelően indítunk, kérd részletes ismertetőnket és ajánlatunkat a Kapcsolat menüpontban!