BIOLÓGIAI CSÍPŐSZUNYOG-LÁRVA ÍRTÁS

A biológiai lárvairtást a Vectobac 12 AS lárvaölőszer 0.8 l/ha-os adagjával végezzük. A lárvairtószert légi úton juttatjuk ki, LV mennyiségben. Ennek előnye az ULV kijuttatással szemben, hogy a gyakran elszórtan található, kis területeket érintő tenyészőhelyekre veszteségmentesen kerül a vegyszer. (Az ULV szóróberendezéssel a lárvairtó szer csak nagy veszteséggel juttatható ki, mivel az esetek nagyobb részében a sűrű növényzet - nád, bokrok, fák - megakadályozzák a szer vízbe jutását) Társaságunk a fenti munka koordinációjára (a lárvakelés- és a védekezés(ek) időpontjának meghatározása) megfelelő képzettségű biológust alkalmaz.


LÉGI IMÁGÓGYÉRÍTÉS

A légi imágóirtásra a K-Othrin 1 ULV szert alkalmazzuk 0.6 l/ha dózisban. Mind a szúnyog-, mind az imágógyérítést a társaságunk tulajdonát képező, amerikai gyártmányú 2 db Piper Pa-36 "Brave", ill. 3 db Piper Pa-25 "Pawnee" típusú géppel végezzük. A repülőgépeken 4-6 db Autorot X-20 típusú rotációs szórófejet alkalmazunk, melyek 40 fogszámú szóródobbal vannak ellátva.


SZÓRÁSVEZÉRLÉS

A gépek CropHawk típusú szórásvezérlő számítógéppel is rendelkeznek, melyekkel dokumentálható a kijuttatott vegyszer mennyisége, és dózisa. Gépeinket felszereltük továbbá speciális GPS-sel (műholdas helymeghatározó rendszer), mely szintén dokumentálja a kijuttatás körülményeit. Így az elvégzett munka egyértelműen ellenőrizhető, és értékelhető.
A bal oldalon található kép GPS adatrögzítő rendszer segítségével készült, egy velencei-tavi szúnyogirtás alkalmával.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

A hatékonyság növelésének céljából az irtásokat kizárólag az esti órákban végezzük. A fel- és leszállásokat a legközelebbi repülőtérről végezzük, így lehetőség van a vegyszer mennyiségének és minőségének ellenőrzésére a munka megkezdése előtt, és a munkavégzés után is. A védekezések időpontját flexibilisen igazítjuk a biológus szakember felmérése alapján jelzett imágólétszámhoz, valamint az időjárási körülményekhez, ezáltal biztosítva az elvárható, legmagasabb hatékonyságot.


BIZTOSÍTÁS

A munkákat települések, városok felett, kis magasságban repülve kell végeznünk. Így - bár gépeink a lehető legmagasabb szintű biztonsági előírásoknak is maradéktalanul megfelelnek - a kockázat mégsem zárható ki. Egy esetleges baleset során keletkezett károk biztosítással mérsékelhetők, ennek megfelelően a Légügyi Törvény az üzembentartó részére előírja a harmadik félnek okozott károk biztosítással történő fedezetét.


GARANCIAVÁLLALÁS

Társaságunk a végzett munkáért garanciát vállal, mely az esetleges sikertelen kezelések részbeni vagy teljes megismétlését jelentheti, amennyiben az irtások hatékonysága a vizsgálatok alapján a 70%-ot nem éri el. A csípőszúnyogok elleni védekezések és a lárvairtások hatékonyságát a kezelt tenyészőhelyeken ellenőrizzük. A szezon végén a fenti vizsgálatokról jelentés készül. A szúnyogirtási periódus alatt megbízónk számára természetesen folyamatos adatszolgáltatással, és információval állunk rendelkezésére.


INFORMÁCIÓKÉRÉS, MEGRENDELÉS

Amennyiben igénybe kívánja venni szolgáltatásainkat, vagy további információra van szüksége, kérjük, keresse munkatársainkat a Kapcsolat menüpontban leírtak szerint, vagy az alábbi elérhetőségeken.Bódis László
ügyvezető igazgató, főmérnök
 
tel: + 36 70 311 2272
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.